Resetiranje lozinke

click to enable zoom
Učitavam kartu
Nismo pronašli nikakve rezultate.
otvori mapu
Napredna pretraga
Your search results

Regije

09/04/2018 od ClickToCroatia Team

Lika – Karlovac

Regija Lika – Karlovac povezuje dalmatinsku obalu sa središnjim dijelom Hrvatske. Predivni zeleni predjeli izdižu se u zaleđu desetak kilometara od mora. Dolina rijeke Gacke i nacionalni park Plitvice sa svojih 16 jezera zadivljuju svojom ljepotom. Četiri prelijepe rijeke Kupa, Dobra, Korana i Mrežnica spajaju se u gradu Karlovcu, zbog njih je i dobio nadimak “četiri rijeke – jedan grad”. Sa planine Velebita pruža se grandiozni pogled na otoke Rab i Pag (nacionalni park Sjeverni Velebit).

Sjeverni dio otoka Paga, koji također pripada ovoj regiji, fascinira posjetitelje svojom slikovitom ljepotom. Posjetite Novalju, gradić koji je poznat po svojoj lijepoj plaži Zrće i atraktivnom noćnom životu. Mnogima ovaj otok ostaje u sjećanju zbog svojih iznimnih delikatesa otočke kuhinje, posebno zbog paškog sira i paške janjetine.

Posjetite Senj, grad na obali, čija povijest počinje prije 3000 godina. Sjećanja na protekla vremena su mnogobrojna (arheološka otkrića, crkve, palače, spomenici i mnogo više). Okolica se ističe kroz prelijepu i netaknutu prirodu, mala naselja i skrivene uvale.

Dalmacija – Zadar

Zadarska je regija najsjeverniji dio Dalmacije, prepuna je bogatog povijesnog naslijeđa i prekrasne prirode. U Zadru čete pronaći najveći istraženi rimski forum Dalmacije, jedinstvene romaničke crkve, dojmljive i zanimljive „morske orgulje“, spomenik „pozdrav suncu“ i mnogo više. U blizini se nalazi Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad, koji se dići sa najmanjom katedralom na svijetu (dugačka je samo 36 koraka ) a u okolici su pješčane plaže, pet nacionalnih parkova i tri parka prirode. Napete pustolovine očekuju Vas na rijekama Zrmanja ili Krupa (splavarenje, kajak, kanu) a nacionalni park Paklenica pruža priliku za pješačenje i penjanje.

Paralelno uz obalu proteže se više od 200 otoka (Pag, Ugljan, Pašman, Dugi otok…) na kojima na Vas čekaju uvale, podzemni svijet, maslinici, ribarske svečanosti, magarci, biciklističke staze i mnogo više. Otok Pag sa svojim mnogobrojnim pješčanim i šljunkovitim plažama poznat je po prastarim maslinicima, mirisom kadulja, slavnim ovčjim sirom, proizvodnjom soli, janjetinom, bijelim vinom i paškim čipkama. Na Dugom otoku nalazi se park prirode Telašćica te impresivni svjetionik Veli Rat.

Dalmacija – Šibenik

Osim poznatog grada Šibenika u ovoj regiji nalaze se gradovi Vodice (poznati turistički centar), Skradin, Knin i Drniš. Šibenik je spomenik građevina gotike, renesanse i baroka. Katedrala svetog Jakova i stara jezgra grada uvršteni su na UNESCO-vu listu svijetske baštine. Šibenički duh nije samo materijaliziran u gradnjama, on se može također osjetiti i čuti i u pjevanju klapa.

Rijeka Krka sa svojom ljepotom i okolnim krajolikom daje Šibenskoj regiji posebnu turističku atrakciju. Dva nacionalna parka u blizini Šibenika, “Krka” i “Kornati”, dodijeljuju turističkoj ponudi dodatnu privlačnu moć. Zlarin je otok koralja, gdje se i danas održao obrt ručne obrade nakita od koralja, a na otoku Krapnju možete doživjeti lovljenje i preradu spužvi.

U južnom dijelu regije nalaze se mnogobrojne šljunčane uvale, ribarska naselja sagrađena od kamena okružena maslinicima, borikovom šumom i vinogradima. U zaleđu Primoštena pruža Vam se prilika upoznavanja tradicije i izvornog načina života u mnogobrojnim seoskim domačinstvima.

Dalmacija – Split

Ova regija je raj za odmor sa dugom, bogatom tradicijom i kulturnom poviješću. Njoj pripadaju zeleno zaleđe sa rijekama Cetina (rafting i kanu) i Jadro, kilometrima duge plaže i mnogobrojni lanci otoka. Na ušću rijeke Cetine u more, ispod tvrđave sagrađene na strmim obroncima, nalazi se slikoviti grad Omiš i druga naselja ove rivijere, kod kojih je velika tradicija privatnih smještaja.

Rimski car Dioklecijan, koji je vladao gotovo cijelim svijetom, odlučio je 305 godine u dobro zaštićenoj i tihoj uvali plodnog Aspalathosa (Split) sagraditi svoju ljetnu rezidenciju. Povijesna gradska jezgra nalazi se na UNESCO-voj listi, isto kao i grad Trogir, koji je udaljen nekoliko kilometara od Splita i u koji se svakako isplati jednodnevni izlet. Na području rivijere Kaštela i Trogira već od davnina su se gradile ljetne vile. Split privlači mnogobrojne turiste, ljubitelje gradskog putovanja a u mnogobrojnim obližnjim mjestima možete provesti miran i opuštajući odmor u privatnom smještaju neposredno uz more. Na tom području nalaze se kilometrima duge pješčane plaže.

Makarska rivijera (Brela, Baška Voda, Makarska, Tučepi itd.) gleda na stogodišnju turističku tradiciju, ovdje se nalazi osobito mnogo privatnih smještaja u održanim vilama, apartmanima, kućama i obiteljskim hotelima. Otoci Brač, Vis, Hvar i mnogi drugi pružaju tisuće privatnih apartmana i vila. Brač je najveći dalmatinski otok, on nudi jedinstvenu zabavu i jedini je dalmatinski otok sa aerodromom.

Dalmacija – Dubrovnik

Dubrovnik je najpoznatiji predstavnik Dalmacije i predvodi listu najljepših gradova svijeta. Dobro očuvane zidine opasuju / okružuju grad u duzini od 1940 metara. Grad sa svojom ljepotom, koji je dobio naslov “biser adrije”, stavljen je pod zaštitu UNESCO-a.

Iskoristite svoj odmor i posjetite manifestacije “Cavtatsko ljeto i Župa dubrovačka” sa klapskim i ribarskim večerima, koncertima i folklornim grupama, biti ćete oduševljeni. U delti Neretve uspijevaju mirisni limuni, naranđe i mandarine. Na obroncima Dingača i Postupa na otoku Pelješcu pravi se vino, koje se kvalitetom ubraja u najbolja crna vina sredozemlja.

Pelješac ima romantičan krajolik sa bijelim plažama, maslinicima i čempresima. Sa najvišeg brda Sv. Ilija (961 m) može se uočiti cijeli otok Korčula sa svojim arhipelagom, te otoci Hvar, Mljet, Vis i Lastovo. Posjet vrijedan truda su također 13 elafitskih otoka, otok Korčula na kojem je rođen Marco Polo, te dva najjužnija otoka Hrvatske, otoci Lastovo i Mljet.

Istra

Plavo more, bijeli kamen i zelena unutrašnjost su boje najvećeg hrvatskog poluotoka, Istre. Ovaj poluotok u obliku srca je skriveni vrt ljepote koji čeka da se otkrije. Doživite kristalno jasno more, čiste obale, slikovite ribarske brodice, nenastanjene otoke i mediteranske, srednjovjekovne gradiće.

Pula je najveći istarski grad, u njemu se nalazi amfiteatar iz 1. i 2. stoljeća, koji je mogao primiti dvadeset tisuća ljudi. U blizini su aerodrom i nacionalni park Brijuni. Daljnje moguće destinacije sa svojim posebnostima su:

Savudrija – svjetionik iz 1818 godine
Novigrad – stare gradske zidine sa utvrdom iz 13. stoljeća
Poreč – značajni kulturno povijesni spomenici
Rovinj – najromantičnije mjesto mediterana
Umag – ATP-Turnir Croatia Open

U unutrašnjosti nalaze se Istarske Toplice, mnogobrojna lovačka područja, slikoviti gradići i najmanji grad na svijetu, Hum. U Motovunskoj šumi mogu se pronaći tartufi, koji su lokalni, gastronomski specijalitet.

U Istri se nalaze mnogi vinski podrumi, koji pozivaju na kušanje vina. Zadnje nedjelje u svibnju održava se ‘Dan otvorenih vinskih podruma”. U unutrašnjosti Istre možete provesti svoj odmor u starim kamenim kućama i vilama. U ovom krajoliku, koji se ističe vinogradima, maslinicima i poljima, sve više se razvija lovački i seoski turizam. Upravo u ovom dijelu regije nalaze se mnogi vinski podrumi i razne biciklističke staze.

Kvarner

Kvarner je vrijedan posjete u svako godišnje doba, slikoviti otoci se redaju uz strukturiranu obalu a u unutrašnjosti se uzdižu zelene a u zimi snježne planine Gorskog Kotara i Like. Kvarnerski zaljev očekuje obožavatelje koji vole sjaj svjetskih odmarališta, na primjer raskošni grad Opatija, njegova turistička tradicija, prlijepi parkovi i vile, te 12 km duge rive uzduž mora, vec su privlačili becko plemstvo.

Posjetite Rijeku, riznicu fantastičnih povijesnih priča. Rivijera Crikvenice i Novog Vinodolskog će Vas također očarati. U ovoj regiji je također otok Krk, koji je dobio naziv “zlatni otok”. Cres, Lošinj i Rab su daljni otoci koji pripadaju ovoj regiji i koji čekaju da budu otkriveni.

Središnja Hrvatska

Središnja Hrvatska je područje između rijeka Mure, Drave i Save. Ovdje se stapaju ravne doline sa pitomim brežuljcima, na kojima ima mnogobrojnih vinograda, listopadnih šuma te srednjovjekovnih tvrđava. U ovoj regiji se nalaze mnogobrojne toplice, liječilišta, te svetišta.

Kulturna baština je bogata mnogobrojnim sakralnim građevinama, muzejima, galerijama i zbirkama, a gastronomska ponuda seže od jednostavnih domaćih seoskih jela do specijaliteta divljači ili starih bakinih recepta, te recepta iz starih hrvatskih kuharskih knjiga.

Slavonija

Slavonija je plodno područje panonske nizine sa prostranim, beskonačnim, zlatnim poljima. Ovdje možete posjetiti dobre vinske podrume i probati vrhunska vina (n.p. Kutjevo, Đakovo) te probati poznate specijalitete (n.p. Kulen). Posjetite park prirode Kopački rit, prošetajte dubokim hladom stogodišnje hrastove šume ili sudjelujte u berbi grožđja ili u jednoj od bogatih slavonskih žetvi. Ravnice i šumom bogati brežuljci Papuka i Bilogore su idealno područje za lov, a na rijekama i ribnjacima možete pecati.

Zagreb

Hrvatski glavni grad Zagreb je srednjoevropski grad sa preko 900 godina povijesti, koji posjetiteljima ostaje u sijećanju svojim šarmom i centrom grada, te gostoprimstvom. Grad je pun šarmantnih kafića, lijepih restorana, udobnih vrtnih terasa i pogotovo mnogobrojnih održanih parkova. Mnogobrojna kazališta, muzeji, koncertne dvorane, galerije, izložbeni saloni, sportski i rekreativni centri pružaju prilično primamljive razloge za posjet Zagrebu.

amateurfetishist.com analonly.org todominate.org