Resetiranje lozinke

click to enable zoom
Učitavam kartu
Nismo pronašli nikakve rezultate.
otvori mapu
Napredna pretraga
Your search results

Parkovi prirode

09/04/2018 od ClickToCroatia Team

Biokovo

Ovaj park prirode, kao impozantni stjenoviti masiv nad Makarskom rivijerom, izazov je pješacima i penjačima. Najviši vrh je Sveti Jure (1762 m). Ovaj park prirode obiluje bogatim životinjskim i biljnim svijetom.

Kopački rit

Kopački rit je zoološki i biljni rezervat u blizini Osijeka, te jedna od najvećih i najočuvanijih močvara u Europi. Osnovnu prepoznatljivost ovog parka čini fauna ptica.

Lastovsko otočje

Lastovski arhipelag je skupina od 44 otoka, otočića i hrida. Bogati su biljnim i životinjskim svijetom, a posebnu vrijednost cijelom arhipelagu daju more i podmorje s raznolikim biološkim svijetom.

Lonjsko polje

Lonjsko polje, koje se nalazi u Posavini, jedno je od najvećih i najbolje očuvanih močvara u Europi. Park prirode obuhvaća šume hrasta lužnjaka, te ptičje i riblje rezervate, a isto tako je i dom mnoštvu roda, pa je na temelju toga selo Čigoč 1994. godine proglašeno prvim europskim selom roda.

Medvednica

Medvednica je planina sjeverno od grada Zagreba, pa je samim time dio njegovog izletničkog područja. Park obuhvaća spiljski sustav Veternica, šumske rezervate, skijališta (Sljeme), te obilje staza za pješake i bicikliste.

Papuk

Papuk se nalazi u istoimenom planinskom lancu iznad Požeške doline. Ovdje ćete naići na velike površine šuma sa izvorima vode, planinarske i biciklističke staze, ali i odmor u toplicama Velika.

Telašćica

Park prirode Telašćica je 7 km dugi zaljev na južnom vrhu Dugog Otoka. On je na vratima Kornatskih otoka, poznat kao omiljeno stajalište jedriličara, sa atraktivnim klifovima prema otvorenome moru i sa slanim jezerom Mir.

Učka

Park prirode Učka nalazi se u planinskom masivu Učka u blizini grada Rijeke. Neposredna blizina mora pospješuje posebnu klimu i floru sve do samih vrhova planine, pa je zbog toga posebno bogata šumama lovora, pitomog kestena, hrasta, bukve i cvjetnim livadama. S najvišeg vrha pruža se veličanstven pogled na otoke Cres i Krk, na Velebit, Gorski Kotar, nacionalni park Risnjak, Alpe i Veneciju. Ovo područje je posebno zanimljivo za planinarenje, alpinizam, biciklizam i veslanje.

Velebit

Velebit je planinski sustav s dva nacinalna parka i klimatska je barijera izmedu mediteranske i planinske klime unutrašnjosti. Na ovom dijelu Jadrana svoj izvor ima svima poznati hladni vjetar – bura. Na Velebitu se nalaze mjesta snimanja filmova Karla Maya. Velebit je omiljeno odredište penjača, pješaka, brdskih biciklista i speleologa.

Vransko jezero

Vransko jezero je najveće jezero Hrvatske, proteže se paralelno uz morsku obalu, a na nekim dijelovima nije niti kilometar udaljeno od mora. Ovaj park je omiljeno mjesto za sportski ribolov, zanimljiv kanuistima i promatračima ptica.

Žumberak

Vransko jezero je najveće jezero Hrvatske, proteže se paralelno uz morsku obalu, a na nekim dijelovima nije niti kilometar udaljeno od mora. Ovaj park je omiljeno mjesto za sportski ribolov, zanimljiv kanuistima i promatračima ptica.

amateurfetishist.com analonly.org todominate.org