Resetiranje lozinke

click to enable zoom
Učitavam kartu
Nismo pronašli nikakve rezultate.
otvori mapu
Napredna pretraga
Your search results

Kako Pronaći Super Smještaj za Odmor u Zadarskoj Regiji

Objavljano na 01/03/2016 od ClickToCroatia Team

Zadar je neobičan i jedinstven dalmatinski grad smješten na hrvatskoj strani Jadrana. Njegove gradske zidine odolijevaju stoljetnim plimama i osekama povijesti. Upravo su na tom području tragove ostavili narodi Liburnije, Rimljani, Habsburgovci, a danas je stjecište najrazličitijih kultura te privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

Unatoč tome, Zadar uspijeva zadržati tajanstvenost i mirnoću jednog primorskog grada, što će Vas sigurno privući kao jedna izuzetno poželjna turistička destinacija. Ukoliko ste već odlučili da je Zadar Vaša iduća destinacija za odmor i zabavu, sigurno se još pitate gdje pronaći najbolji smještaj u nadolazećim toplim mjesecima.

Pa krenimo redom…

Ako ste tip za mirne plaže: Privlaka

Privlaka Hrvatska iz zraka

Privlaka je poznata kao malo poetično mjesto na zadarskoj rivijeri koja se inače nalazi u sjevernom dijelu Dalmacije. Ovo odmaralište se nalazi na poluotoku pod imenom Ravni Kotari i zahvaljujući tome može se pohvaliti najljepšim plažama u cijeloj okolici.

Ako ste planirali provesti svoj odmor na plažama, uz hladno piće, ugodni vjetar popraćen slanim mirisom mora, Privlaka je idealno mjesto gdje trebate potražiti turistički smještaj. Uživajte u svom ljetnom odmoru na najprivlačnijim dalmatinskim plažama.

Ako vas zanima miran obiteljski odmor: Diklo

Diklo iz zraka

Diklo je malo autentično dalmatinsko mjesto u blizini Zadra. Idealno je mjesto za obiteljski odmor, posebno ako ste poveli svoje mališane. Oni, koji ipak priželjkuju zanimljiv noćni život mogu lako i brzo stići do samog centra Zadra, ujedno i centra noćnog života.

Ako ste ljubitelj prirode i aktivnog odmora, ne propustite posjetiti Vransko jezero, najveće jezero u Hrvatskoj. Parkovi prirode Plitvice, Krka i Kornati su također lako dostupni, a sve te dnevne izlete vjerojatno ćete pretvoriti u nezaboravna iskustva.

Ako ste tip za aktivan odmor: Pakoštane

Pakosanska obala iz zraka

Pakoštane je tradicionalno ribarsko mjesto s oko 2700 stanovnika, te je idealno je pozicionirano između četiri velika nacionalna, odnosno parka prirode, a oni su: Plitvice, Kornati, Velebit i Krka. Ovo autohtono dalmatinsko mjestašce nudi puno više od prostranih plaža i kupališta. Naime, Pakoštane pruža zaista veliki izbor ponude kada je riječ o rekreaciji i sportu.

Posebna atrakcija su izleti u parkove prirode Krka, Kornati, Vransko Jezero i Telašćica koji će Vas ostaviti bez daha pred netaknutom prirodom. Rezervat Telašćica je poznat po svojim okomitim liticama koje se uzdižu do 200 metara iznad nadmorske visine. Osim toga, izuzetno je popularan izlet brodom do još uvijek ’neotkrivenog‘ otoka pod imenom Vrgada.

Ako ste za romantičnu srednjevjekovnu atmosferu: Pag

Grad Pag iz zraka

Još jedan manji grad koji pripada Zadarskoj regiji koji se smjestio se na istoimenom otoku Pag, a zasigurno će Vas očarati svojom burnom i bogatom poviješću te zanimljivom kulturnom baštinom. Još je godine 1483. poznati umjetnik Juraj Dalmatinac osmislio planove gradske jezgre grada Paga, i tek nakon 20 godina je njegov projekt uspješno priveden kraju.

Ono što posebno krasi staru gradsku jezgru su popularni glavni trg ‚Trg kralja Petra Krešimira IV‘ i troroga bazilika ukrašena velebnom fasadom. Pag je među najpopularnijim mjestima gdje se traži smještaj u Zadarskom kraju, zato požurite bukirati svoj godišnji odmor na vrijeme. Mi Vam nudimo sjajne opcije smještaja na Pagu.

Ako ste tip za dobru zabavu i noćni život: Grad Zadar

Zadar pogled s mora Hrvatska

Naravno, građani Zadra kažu da je ovo ’najlipši grad na svitu‘, ali da li im možemo vjerovati na riječ? Nego kako! Zadar će osvojiti Vaša srca svojim mediteranskim šarmom i zanimljivom poviješću. Apsolutni favorit među turistima je centar starog grada koji se nalazi na poluotoku (a upravo tako ga i sami lokalni mještani zovu), i odvojen je od novoizgrađenog modernog dijela grada.

Samo jedna šetnja uskim ulicama s mnogobrojnim privlačnim restoranima, barovima i kafićima će Vas povesti na uzbudljivu avanturu staru otprilike 3000 godina. Građevine u rimskom stilu, stare zidine i kupole iz srednjeg vijeka lijepo se slažu s modernijim gradskim atrakcijama na sjevernom dijelu poluotoka, gdje se posebno ističu turističke atrakcije poznate kao „Pozdrav Suncu“ i „Morske Orgulje“. Ovaj dvadesetometarski stakleni pločnik djelo je Nikole Bašića, i poznat je u cijeloj Europi kao omiljena i nezaobilazna turistička atrakcija.

Prošetajte se tu u večernjim satima prije nego što se upustite u ukusnu avanturu mediteranske kuhinje. Obavezno probajte poznatu dalmatinsku pašticadu ili laganija morska jela, a sve naravno propraćeno nekim od izvrsnih dalmatinskih vina. I za kraj, preostalo je samo još da i sami doživite uzbudljivi noćni život Zadra.

Tu ćemo Vas ostaviti, a za kraj Vam nudimo slijedeće opcije smještaja u Zadru i okolici.

Ostavite komentar

amateurfetishist.com analonly.org todominate.org