Resetiranje lozinke

click to enable zoom
Učitavam kartu
Nismo pronašli nikakve rezultate.
otvori mapu
Napredna pretraga
Your search results

Kako Pronaći Smještaj u Šibeniku i Okolici?

Objavljano na 16/03/2016 od ClickToCroatia Team

Srednjovjekovni ljepotan i ponos kralja Krešimira, grad Šibenik, smjestio se između Splita i Zadra, i jedan je od najvećih gradova u Dalmaciji. Zahvaljujući nemalim ulaganjima u razvoj turističke ponude posljednjih godina, Šibenik se može svrstati uz bok susjednom Zadru u pogledu turističke ponude, te kulturnog i povijesnog naslijeđa.

Planirate li ljetovati u Šibeniku ove godine? Zavisno od vaših želja i preferencija, ovo su neke od top destinacija u kojima možete potražiti smještaj na Šibenskom području, te unutar samog grada:

Ako tražite staromodne romantične luke: Murter

murter

Mjesto Murter je centar otoka Murter i nalazi se na otprilike 42 kilometra južno od Biograda na Moru. Tijekom turističke sezone, Murter je odlično povezan sa mjestom Tisno i samim kopnenim dijelom Hrvatske. Osobito se ponosi se s dvije prelijepe uvale pod imenom Hramina i Slanica. Uvala Hramina je vrlo popularna među nautičarima i ljubiteljima morskih putovanja jer se upravo tu nalazi velika luka Murter. U drugoj uvali se nalazi još jedna turistima poznata plaža Slanica. Tu postoji široka ponuda vezana za sportske aktivnosti i rekreaciju, kako za odrasle tako i za djecu.

Ako tražite idilične mediteranske gradiće: Betina

betina

Betina je lučki gradić smješten na sjevernoj obali otoka Murtera. Ovdje je nadaleko poznato domaće vino i ukusne masline, a mogu se svakodnevno kupiti svježa riba i morski plodovi. Uz to se također izuzetno srdačno dočekuju turisti iz cijeloga svijeta. Ovdje također možete iznajmiti barke i svu popratnu opremu ako se želite oprobati u ulozi morskog kapetana.

Betina je također poznata po svojim ribarima, i upravo ovdje ćete uživati u najslasnijoj mediteranskoj trpezi. Prvi tjedan u kolovozu održava se i posebna kulinarsko-zabavna manifestacija posvećena jednoj vrsti ukusne školjke koja se može ovdje naći, „Dan Brganje“.

Ako tražite tipični odmor na dalmatinski način: Tisno

tisno

Na istočnoj obali otok Murter i oko 30 kilometara sjeverno od Šibenika nalazi se Tisno. Ovaj gradić se spominje u povijesnim izvorima još od 1474. godine. Mještani Tisna bave se poljoprivredom, uzgojem maslina, vinogradarstvom, ribolovom i naravno, turizmom. Tisno se dijelom se nalazi na kopnu a dijelom na otoku, a povezan je mostom koji se u određenim satima podiže da bi propustio jahte i brodice. Ako planirate ljeto provesti upravo u Tisnom, jamčimo Vam ugodan i opuštajući odmor u atmosferi poetičnog srednjovjekovnog gradića.

Ako tražite najpopularnije ljetovalište u blizini: Rogoznica

rogoznica

Romantična Rogoznica se nalazi između Primoštena i Trogira na zapadnoj dalmatinskoj obali, i razvila se u jedno od top ljetnih destinacija Jadrana. Moderniji dio grada se nalazi na kopnenom dijelu. Odatle se preko umjetnog nasipa lako stiže do otoka Kopara koji je ujedno i urbani centar Rogoznice. Ovdje pogled seže preko karakterističnih kućica od kamena do promenade na plaži i luke Frapa, koja slovi kao jedna od najmodernijih luka na cijeloj hrvatskoj obali. Rogoznica se može pohvaliti obalom dugom oko 50 kilometara uljepšanoj sa 22 gradske plaže. Od mnoštva plaža je najpoznatija je ona pod imenom Šepurina.

Ako tražite miran i opušten odmor: Ražanj

Ražanj

Malo ribarsko selo Ražanj ima samo 300 stanovnika i nalazi se otprilike 11 kilometara južno od Rogoznice na poluotoku Dvornica. Ovo idilično mjestašce krije neke od najljepših nedirnutih dalmatinskih plaža i uvala. Prozirno more i stjenovite obale su naročito privlačni ako se želite okušati u ronjenju ili razgledanju podvodne flore i faune.

Obitelji s djecom mogu provesti prekrasno poslijepodne na šljunkovitoj plaži Varoš. Ovo selo je jedna od rijetkih dobro čuvanih tajni kada je riječ o netaknutom dalmatinskom primorju. Ako tražite miran i opuštajući odmor, ovo je definitivno pravi izbor za vas!

Ako tražite eleganciju po mjeri boema i pjesnika: Grad Šibenik

smjestaj zaboric

Gradska jezgra se prostire okolo nekoliko luka. U svom zapadnom dijelu, Šibenik krije živopisne uske ulice, a na sjeveru i jugoistoku su novoizgrađeni dijelovi grada. Tamo se nalazi najveće mnoštvo apartmana, kuća za iznajmljivanje i hotela. U staroj gradskoj jezgri nalaze se crkve, samostani i druge povijesne građevine. Jedan od najljepših pogleda nudi katedrala Svetog Jakova, koja je građena tokom perioda od čak sto godina. Mnogi poznati umjetnici, znanstvenici i pisci rado dolaze u Šibenik, organiziraju manifestacije i daju ovom gradu puls boema i važnog kulturnog centra.

Našu ponudu smještajnih kapaciteta za grad Šibenik i okolicu možete pronaći OVDJE!

Ostavite komentar

amateurfetishist.com analonly.org todominate.org