Resetiranje lozinke

click to enable zoom
Učitavam kartu
Nismo pronašli nikakve rezultate.
otvori mapu
Napredna pretraga
Your search results

Turizam i prometna povezanost Hrvatske

09/04/2018 od ClickToCroatia Team

Croatia Airlines

Hrvatska zrakoplovna tvrtka je član zrakoplovne udruge Star Alliance i izravnim letovima povezuje Hrvatsku s velikim brojem europskih odredišta. To su slijedeći gradovi: Zürich, Beč, Frankfurt, München, Düsseldorf, Amsterdam, Bruxel, London, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje, Kopenhagen, Podgorica i Priština. Hrvatske zračne luke su povezane u sezoni s dodatnim gradovima u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.
Zračna pristaništa za zrakoplove opće namjene i taksi-prijevoz:

Stari Grad (Hvar), Grobnik (Rijeka), Vrsar, Medulin, Varaždin, Pribislavec (Čakovec), Otočac, Koprivnica, Lučko (Zagreb), Slavonski Brod, Čepin (Osijek), Bjelovar, Unije i Sinj.

 

Hrvatska ima izravne veze sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom, Italijom, Austrijom, Švicarskom, Njemačkom i Srbijom. S gotovo svim ostalim zemljama Europe postoje veze s presjedanjem.

Dokumenti

Da bi ste ušli u Hrvatsku potrebna Vam je vozačka i prometna dozvola, kao i dokaz o osiguranju vozila.

U slučaju unajmljivanja vozila (rent-a-car) poželjna je i međunarodna vozačka dozvola. Tu vam dozvolu izdaje matični klub. Ako ulazite na teritorij Republike Hrvatske vozilom inozemne registracije morate imati valjanu Međunarodnu ispravu o osiguranju od automobilske odgovornosti koje vrijede na teritoriju Europske unije. Međunarodnim ispravama i dokazima smatra se službena registarska pločica koju nosi vozilo, koje je uobičajeno stacionirano na području države čiji je nacionalni ured potpisnik Multilateralnog sporazuma, odnosno valjana Zelena karta izdana za vozilo koje potječe iz države čiji nacionalni ured za osiguranje nije potpisnik Multilateralnog sporazuma te druge isprave i dokazi čiju valjanost priznaje Hrvatski ured za osiguranje.

Dopuštena brzina

  • u naseljima 50 km/h
  • izvan naseljenih mjesta 90 km/h
  • na cestama namijenjenim isključivo motornim vozilima i na brzim cestama 110 km/h
  • na autocestama 130 km/h
  • za motorna vozila koja vuku priključno vozilo bez kočnice 80 km/h
  • za autobuse i autobuse s lakom prikolicom 80 km/h, na autocestama 100 km/h, osim autobusa koji organizirano prevoze djecu.

Smanjite i prilagodite brzinu kretanja vozila na mokrome kolniku.

U razdoblju zimskog računanja vremena obavezna je vožnja s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Obavezna je upotreba sigurnosnog pojasa.

U opremi vozila obavezan je reflektirajući prsluk koji je vozač dužan koristiti, odnosno obući ga kada na cesti obavlja neke radnje na vozilu (mijenja kotač, nalijeva gorivo kada vozilo ostane bez njega i sl.)

Mnogobrojne i redovite međunarodne autobusne linije spajaju Hrvatsku sa susjednim zemljama i mnogim srednjoeuropskim i zapadnoeuropskim državama.

Za detaljne informacije stojimo Vam vrlo rado na raspolaganju.

amateurfetishist.com analonly.org todominate.org