Resetiranje lozinke

click to enable zoom
Učitavam kartu
Nismo pronašli nikakve rezultate.
otvori mapu
Napredna pretraga
Your search results

5 Savjeta Kako da Fotografirate Vlastiti Apartman i Dobijete Vrhunske Fotografije

Objavljano na 03/03/2016 od ClickToCroatia Team

Posljednjih nekoliko godina donijele su potpuni preokret po pitanju postavljanja prioriteta – mada je i službeno dugotrajni krizni period po svim statistikama iza nas. Opet, i dalje se često uhvatimo u dilemi da li da odemo na produženi vikend u obližnji grad ili da, ipak, taj novac ostavimo za plaćanje računa.

Iako je u neka prošla vremena otputovati do Trsta, Italije, Češke, Slovačke, Slovenije… ili bilo koje od susjednih zemalja bilo samo stvar tajminga i prijatelja koji će nam praviti društvo, danas takvo planiranje uglavnom iziskuju višemjesečne pripreme o tome kada krenuti, koliko novca potrošiti, na koliki se budžet ograničiti, i, iznad svega – kojim budžetom raspolagati nakon povratka.

Obujam ponude je nevjerojatan – od prejeftinih aranžmana za koje smo, gotovo pa sigurni da neće biti dobri, do onih preskupih koje si niti u najambicioznijim snovima ne možemo priuštiti; zato, svi su oni koji putuju (ili barem žele putovati) našli načina kako da odlazak u drugu državu uključe u svoj budžet, a da pri tom uživaju i da im smještaj bude odgovarajući, s tim te da se moraju izlagati potencijalnim opasnostima noćenjem sumnjivim hostelima s upitnim higijenskim uvjetima.

Iznajmljivanje stanova u drugom gradu, i čisto u turističke svrhe postao je pravi hit; sve više i više stanodavaca opremaju svoje stanove za strance koji dolaze na, npr. tjedan dana da posjete tu državu ili grad, jer, na globalnom nivou ispada mnogo jeftinije a i rizik od toga da će im stan biti vraćen uništen je daleko manji od onog kada iznajmljuju obiteljima ili studentima.

Budući da je ova grana turizma u pravom zamahu, konkurencija je velika, te se i pazi na svaki mogući detalj koji će privući nove turiste. Od luksuznih interijera do onim malo skromnijih lepeza opcija je zaista  široka, pa je tako jako bitno da se uklopite u kategoriju koju znate da si možete priuštiti. U protivnom – ako obećate jedno a pružite drugo, dobiti ćete loše komentare na internetu i gotovo nitko više neće željeti kod vas.

Ako ste vi jedna od osoba koja se dosjetila da uloži u ovaj vid turizma, u  nastavku pročitajte nekoliko sjajnih ideja kako da svoj stan za najam u turističke svrhe predstavite u najboljem svjetlu, ali s obje noge na zemlji. Inače, jedna od najboljih web stranica za iznajmljivanje stanova turistima je Click to Croatia, pa bi bilo dobro da ih posjetite i razmislite o promociji vlastitog smještaja

Dakle, krenimo…

1. Dnevno svjetlo

Fotografiranje na dnevnom svjetlu je najbolji način da vašu ponudu (stan) predstavite onakvim kakav zaista i je. Dnevno svjetlo svemu dodaje realnu dimenziju, tako da će potencijalni klijenti moći vidjeti što dobivaju, te neće biti neugodnih situacija gdje dođu u stan i odluče da im se, ipak, ne odgovara to što vide.
Naravno, u sam katalog možete dodati i nekoliko fotografija fotografiranih noću, pogotovo ako imate lijep pogled na grad – to može biti samo plus za opći dojam.

2. Uredite stan

 

Prije nego što započnete sa fotografirati, osigurajte se da sve bude čisto i na svom mjestu; također, na bi bilo loše da svemu date malo prividnog glamura – uklonite kućne papuče iz kuta, šalicu od kave sa stola, promjenite staru posteljinu i stavite novu, složite sve stvari koje iole djeluju neuredno. Kao što je prvi dojam pri upoznavanju gotovo pa presudan, tako je i prvi pogled na fotografiju onoga što želimo da kupimo/iznajmimo vrlo bitan. Ljudi vole makar malo tajnovitosti (pogotovo kada odlaze u drugi grad koji im je potpuno nepoznat), pa sklanjanje svega što ih podsjeća na svakodnevni život može samo buti dodatni plus.

3. Neka dekoracije budu na nivou

Ukrasni elementi u stanu imaju namjenu da oplemene prostor; jedna ili dvije ukrasne posude sa zelenilom, vaza sa bijelim ružama, mnoštvo dekorativnih jastuka, svjetiljka sa prigušenim svjetlom, mirisne svijeće (upaljene ili ne) zavjese koje odišu stilom, polica s knjigama koja je uredno složena i oplemenjena ukusnim detaljima, uramljenim citatima, cvijećem, itd. – sve su to dodatni elementi koji će stanu dati na toplini, ukusu i šarmu. Potrudite se da stan uredite tako da odgovara jednom modernom paru, ali tako i da se svidi i sredovječnom paru. Internet je pun ideja za dizajn interijera (i to za sve koji su na limitiranom budžetu), pa „posudite“ tu i tamo neku ideju ako već niste naročito inspirirani.

4. Pripazite na rezoluciju fotoaparata

Prije nego krenete u samu akciju zvanu fotografiranje, važno je da nabavite aparat s odličnom rezolucijom kako biste stan prikazali „u pravom svjetlu“. U protivnom, mutni rubovi, žuti odsjaj od svjetla i ostali neželjeni detalji će isisati život iz fotografije kojom predstavljate stan, te onaj tko je razmišljao da ga iznajmi, neće biti naročito zainteresiran da ga uopće klikne na web stranici, a kamoli da iznajmi. Ako nemate fotoaparat dobre rezolucije, posudite ga od nekog prijatelja – danas svaka druga osoba ima sjajan fotoaparat, a vaši prijatelji će sigurno vrlo rado pomoći.

5. Neka bude zabavno i oku ugodno

Retuširanje fotografija i njihovo obrađivanje u Photoshopu nije ništa novo, pogotovo za sve one koji žele da realno stanje stvari malo uljepšaju. Ukoliko već sami ne baratate nekim od programa za uređivanje fotografija, pitajte nekog od prijatelja da vam pomogne. Uređivanje fotografija u smislu njihove svjetline, podešavanja kontrasta, promjene boja i sl. može mnogo pomoći pri vašoj internet prezentaciji jer ćete tako ukloniti sve one mane sa fotografije koje bi potencijalno odbile mušteriju.

Možete se i dodatno poigrati s fotografijama primjenom takozvane „primorane perspektive“ – ovo je tehnika koja koristi optičku varku da bi neki objekt djelovao udaljenije, bliže, veće ili manje nego što zapravo je u stvarnosti. Ova tehnika manipulira ljudskom vizualnom percepcijom kroz uporabu skaliranih objekata i korelacije između njih u odnosu na perspektivu gledatelje ili kamere.

Želimo Vam dobru zabavu i super fotografije!

Ostavite komentar

amateurfetishist.com analonly.org todominate.org